Ayurvedische Massages

Ayurveda een woord afkomstig uit het Sanskriet, betekent vrij vertaald: ‘Kennis van het leven’. Ayurveda bestaat in feite uit twee woorden, ‘Ayus’ dat leven betekent. Wanneer dit verbonden wordt met een nieuw woord verandert het in ‘Ayur’. Het tweede woord ‘Veda’ betekent kennis of inzicht. Inzicht in het zelf, de omgeving waar men deel van uit maakt als ook de schepping. De boodschap die Ayurveda uitdraagt is dus als het ware: ‘Weet wie je bent’. Ayurveda is een holistische natuurgeneeskunst uit India die sinds het ontstaan van een menselijk beschaving wordt toegepast. Ayurveda wordt dan ook gezien als een systeem van heilzame kennis welke de oudste vorm van geneeskunst (5000 jaar) vertegenwoordigt in de menselijke samenleving. Het leert ons eigenlijk hoe we lang en gelukkig kunnen leven. Waarom? Ayurveda gaat ervan uit dat alleen in gezondheid de mens in staat is zijn doelen in het leven te bereiken en zo vooruitgang te boeken voor zichzelf, maar ook voor anderen en voor de wereld. 

Ayurveda is een holistische leer en in het oude India bestond er geen scheiding tussen het zuivere geestelijke spirituele niveau en het zichtbare materiële. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en genezing gaat dan ook van dit grondbeginsel uit. Door de inwendige en uitwendige omgevingsfactoren te bestuderen, kunnen we de verbinding van lichaam, ziel en geest beïnvloeden. Een positieve invloed is zichtbaar in een lang leven, kwaliteit van leven, gezondheid en geluk. Vandaar dat Ayurveda veel belang hecht aan het dagelijkse leven, leefregels en goede voeding die goed en passend is voor het individu. Een positieve kijk op het leven, innerlijk evenwicht en geestelijke balans zijn voor Ayurveda niet los van haar geneeskunde te koppelen. Ayurveda stelt dat alles in het universum, zowel in de mens als daarbuiten – dus zowel in het lichaam, als ook in voeding, mineralen etc. – bestaat uit de vijf elementen.

Ayurvedische massage is meer dan een ontspanningstherapie en heeft dan ook een sterk therapeutisch effect. Ayurvedische Massage is een duizenden jaren Indiase discipline die de herstelprocessen van lichaam en geest helpt reactiveren. Het wordt ingezet bij het behandelen van diverse ziektebeelden. Ayurvedische Massage kan daarom ook drastische veranderingen in de fysieke, mentale en emotionele constitutie teweeg brengen.

Abhyanga is de naam van de Ayurvedische lichaamsmassage, waarbij uw gehele lichaam met warme, medicale kruidenoliën wordt gemasseerd. De massage geeft niet alleen een weldadig gevoel, maar helpt tevens bij de genezing van talloze aandoeningen. De warme, authentieke en therapeutisch krachtig werkende olie zorgt voor een kalme geest, een mooie huid (en dus een jonge uitstraling!) en voedt de weefsels. Warme olie werkt tevens pijnstillend en versterkend op het zenuwstelsel. Bij deze massage worden automatisch de     (nadi´s) energiebanen en de (marma´s) vitale energie punten gestimuleerd waardoor het zelf genezend vermogen van lichaam en geest worden aangezet.

Eerst via de huid, dan via de lymphe en het bloed voed de olie de lungen en de dieperliggende weefsels. Ze smeren spieren, pezen en gewrichten en maken het lichaam soepel.Ze voeden het bot tot in het merg en stimuleren de bloedaanmaak. Ook bevorderen ze een gezonde haargroei. De oliën hebben ook een beschermende werking tegen uiterlijke weersomstandigheden. Ook op psychologisch vlak geeft een goed geoliede huid een gevoel van bescherming en stabiliteit.  

Marma therapie (Ayurvedische drukpunten behandeling) waarbij druk wordt uitgeoefend op de marma punten. Door activering en regulering van de marma’s kan het natuurlijk evenwicht van de vitale energie worden hersteld, waardoor geest en lichaam worden ondersteund om te komen tot een algehele genezing. De Ayurvedische Massage is gebaseerd op kennis over de Meridianen en Marma-punten (drukpunten) die elk hun therapeutische waarde hebben net als in de acupunctuur. De Ayurvedische therapeut heeft kennis over deze Marma-punten en hun effect. Er zijn in de Ayurveda 107 Marma punten bekend.

Voordelen van hoofdmassage

– ontspant het zenuwstelsel en elimineert de vermoeidheid

– verbetert de circulatie van het vitale hersenvocht en ruggenmergvocht

– stimuleert pranische energie in de hersenen

– voorkomt uitdroging

– helpt bij haaruitval

– voedt het centraal zenuwstelsel

– helpt bij insomnia, hoofdpijn, migraines, stress en veel meer…

Voordelen van lichaamsmassage

– maakt je spieren en gewrichten soepel

– zet het lichaam aan tot eleminatie van en in omloop brengen van afvalstoffen

– It’s is very rejuvenating to the Body, Mind and Soul

– It nourishes and balances the 3 doshas

– vermindert de pijn

– stimuleert de weerbaarheid

– immuniteitsboost

– rustige en weldoende slaap

– zachte hiud

– tegen arthritis

– helpt tegen problemen van het zenuwstelsel 

– tegen stress, hoofdpijn, insomnia, migraine

– bevordert spijsvertering

– verbetert bloedcirculatie…

Exchange of Energy:

Shiroabhyanga  hoofdmassage (+armen, nek)

sessie 30 min     /  45 euro

Abhyanga massage van het volledig lichaam (geen erotische massages), ten minste 2 uur na een maaltijd.

 

sessie 90 min   /   115 euro

sessie 120 min  /   135 euro

Betaal voor 4 massages en krijg 5 massages!!!

Bij elke massage gebruik ik warme, originele, kruidige, ayurvedische oliën aangepast aan een bepaald lichaamsdeel of ziekte. Ik geef intensieve aandacht aan de kwaliteit van de aanraking en de keuze van de olie.

Na behandeling is er nog even tijd om rustig bij te praten, een kopje kruidentee te drinken en een douche te nemen…

ik wens jou magische momenten